DUNAI SÁRKÁNYOK 

Sárkányhajós és Természetjáró Egyesület Vác

SÁRKÁNYHAJÓ  I  TERMÉSZETJÁRÁS  I  SPORT
 

Áprilisi sárkányos eseményözön

Tavaszi SárkányÖzön!
Kedves Sárkányosok!

Áprilisban két nagyobb eseményünk is lesz, melyre sok szeretettel látunk Benneteket! Terjesszétek!

Ipoly-Duna Sárkányhajó Vízitúra

Új vizekre evezünk! Egy izgalmas, új útvonalon folytatódik a 2016-os sárkányhajó túrák sora!
Az Ipoly - bár itt van a közelben, számunkra még ismeretlen terep. (Kivéve persze a torkolati részt, ahová már többször beevezetünk az Esztergom túra során)
Terveink szerint Ipolytölgyesről, vagy Letkésről indulnánk, majd le a Dunán Vácig.
A túra során 1-2 rövidebb és egy hosszabb pihenőt tartunk, de a kb. 40 km-es táv miatt szalonnasütésre most nem lesz lehetőség.

Indulás: a reggeli órákban Vácról, különbusszal
Érkezés: Vácra a kora esti órákban

A túrán bárki részt vehet, de kérlek vedd figyelembe, hogy ez egy viszonylag hosszú túra, ezért csak jó fizikai kondíciókkal rendelkezők számára ajánlott. Alsó korhatár: 14 év.

Részvételi díj: 3.000.-Ft/fő (Az ár tartalmazza: a túrán való részvételt, igény esetén lapát és mentőmellény használatot, a túravezetést, a hajó szállítását és a külön busszal utazást az indulási helyre, Vácról)

A túra min. 16 főtől indul és fenntartjuk a jogot, hogy nem megfelelő időjárás, vagy vízállás esetén alternatív útvonalon, vagy más időpontban rendezzük meg! Az esetleges változásokról időben tájékoztatást adunk!

Fontos: A "Csatlakozom" gomb megnyomásával még nem leszel automatikusan résztvevő! Jelentkezni kizárólag írásban, a dunai.sarkany@freemail.hu e-mail címen lehet, 2016. április 09-ig. A jelentkezéssel egyidőben a részvételi díj 50%-a fizetendő, ami lemondás esetén nem jár vissza, de átruházható! (Ha a túra az időjárás, vagy egyéb külső körülmény miatt marad el, akkor a befizetett előleget visszafizetjük.) Amennyiben egy hajó megtelik, a további jelentkezők opciós listára kerülnek, és csak abban az esetben tudnak részt venni, ha egy további hajó is megtelik!

Öltözék: réteges, vízi sportolásra alkamas ruházat és cipő. Sapka, vagy kalap, esőkabát, naptej, ülőpárna. Enni- és innivaló bőségesen. Zsebpénz.
A túra időtartam alatt az alkoholfogyasztás nem megengedett!

Bővebb információ: dunai.sarkany@freemail.hu, vagy a 0620/311 1495-ös mobilszámon!

II. Gödi Medencés Sárkányhajó Verseny Dunai Sárkányok, a Gödi Termál Strand és a Göd Dragons közös szervezésében

2015. április 23. szombat

Kategóriák és nevezési díjak:

1. Iskolai csapatok: 4.000.-Ft/csapat (A gödi általános iskolák csapatai számára a nevezés ingyenes!)
2. Felnőtt amatőr csapatok: 16.000.-Ft/csapat (gödi sportegyesületek csapatai számára a nevezési díj 8.000.-Ft/csapat)
3. Sárkányhajós csapatok: 16.000.-Ft/csapat
(Helyszíni nevezés: 20.000.-Ft/csapat. Helyszíni nevezésre csak abban az esetben van lehetőség, ha ezt a futamterv lehetővé teszi! Kérünk, hogy a félreértések elkerülése érdekében tájékozódj előre!

Minden csapat 6 fő + 3 tartalék/csere versenyzőből áll. Abban az esetben, ha kategóriánként legalább 5 csapat nevez, külön férfi, női és vegyes kategóriákat indítunk. Kevesebb számú nevezés esetén "nyílt" kategóriában lehet versenyezni, ami azt jelenti, hogy a férfi-női versenyzők arányától és az életkortól függetlenül a kategória minden csapata együtt versenyez.

Iskolai csapatok:
Az iskolák 9 fős csapatokkal nevezhetnek, melyekben futamonként 3 női versenyzőnek kell a hajóban ülni. A kategóriák a nevezések függvényében változhatnak:
1. A.) Alsó tagozat
B.) Felső tagozat

Vagy:
2. 3-4. osztály
5-6. osztály
7-8. osztály

A gödi általános iskolák csapatai számára a nevezés ingyenes. Az iskoláknál csak vegyes csapatokkal nevezhetnek.
Legalább 5 középiskolai csapat nevezése esetén külön kategóriát indítunk.

Felnőtt amatőr csapatok:
A versenyen részt vehet minden olyan baráti társaság, család, cég, intézmény, nevelő testületi, egyéb sportot űző sportegyesület tagsága, akik valóban "amatőrnek" számítanak a sárkányhajózásban. A csapatokban életkori megkötés nincs, megfelelő számú nevezés esetén külön férfi, női és vegyes kategóriákat hirdetünk. A vegyes kategóriában futamonként 3 női versenyzőnek kell lennie. MKKSZ és MSSZ versenyengedéllyel rendelkezők nem vehetnek részt az amatőr versenyben.

Sárkányhajós csapatok:
Ebben a kategóriában versenyezhet minden olyan csapat, akik hosszabb-rövidebb ideje együtt sárkányhajóznak, függetlenül attól, hogy versenyengedéllyel rendelkeznek-e az MSSZ-ben vagy az MKKSZ-ben, és hogy versenyen indultak-e már. Kérjük, hogyha már több alkalommal részt vettetek versenyeken, akkor ebben a kategóriában nevezzetek!

A nevezési díj tartalmazza a belépő díjat is a Gödi Termálstrandra. A kísérők számára 550.-Ft/fő áron tudjuk biztosítani a belépést a strand területére. Minden csapatnak előzetesen le kell adnia egy nevezési listát, melynek alapján a versenyzők külön belépő díj megfizetése nélkül bemehetnek a strandra, illetve le kell adniuk a kísérők listáját (név, születési év), a kedvezményes belépők igénybe vételéhez. A listán nem szereplő kísérők az aktuális árlista alapján vehetik igénybe a strand szolgáltatásait!

A téli időszakban két medencével üzemelő Gödi Termálstrand kellemes, parkosított környezetben garantált kikapcsolódást kínál az egész családnak! Bővebb információk és elérhetőség a strandról: http://www.telepulesellato.hu/strand.shtml

A verseny különlegessége, hogy egyedülálló módon nem fedett medencetérben, hanem kültéri medencében zajlik!
A sárkányhajózásról és a medencés versenyekről bővebben a www.facebook.com/dunaisarkanyok oldalon tájékozódhatsz!

Nevezési határidő: 2015. április 16. szombat 20:00 óra
Nevezni a dunai.sarkany@freemail.hu e-mail címen lehet. Az érdeklődő csapatok számára válasz e-mailben küldjük el a nevezéshez szükséges információkat.

Rossz idő, vagy kevés nevezés beérkezése esetén a szervezők fenntartják a változtatás jogát!

További információk:
Selymes Nóra (szervezés) 0620/311 1495
Szabó Miklós (szakmai kérdések) 0630/316 4466